May 20, 2008

Trochu pozdě, ale přece: pár obrázků z posledního kravího večírku z minulé soboty, kde jsme se rozloučily s třetí krávou, která nám neznámo na jak dlouho mizí za oceán. Na její počest jsem sehnala uruguayský vysoký roštěnec, který jsem naložila do marinády z čerstvých bylinek a olivového oleje. Steaky jsme zkonzumovaly zcela zdravě, totiž se salátem z rukoly, rajčátek a další zeleniny. Jak je vidět z obrázků, večírek jsme začínaly mojitem, ale po steacích jsme se přesunuly k vynikajícím sýrům z letenského obchůdku cheesy a k červenému vínu. Mě osobně nejvíc chutnal středně starý kozí, ale ani ty další nebyly úplně k zahození. Co na fotkách naštěstí vidět není je závěr večera: řekněme jen, že při něm tentokrát figurovaly zlaté kotlíkářské hity od brontosaurů. Poslední obrázek je věnován nedělní snídani, kdy jsem díky mátě zbylé z předešlého večera objevila naprosto dokonalou kombinaci ideálního smoothie: kefír, čerstvé jahody a lístky máty se postaraly o velice příjemný začátek nového dne.

This post is a little late account of the last girl's party before Mariana disappeared to New York for cod knows how long. To say farewell properly, I bought some rib eye steaks from Uruguay. Marinated in fresh herbs and olive oil, the steaks disappeared accompanied with a salad of rocket and cherry tomatoes. The pictures reveal that although the party started with mojito, we later switched to red wine and some excellent cheeses in place of a dessert, acquired in the cheesy shop at Letná. My personal favourite was the medium-mature goat cheese, but the rest was okay, too. Luckily, the pictures do not reveal how the party ended: let's just say that this time, some singing of old country hits occurred. No need to say more... The last picture is dedicated to Sunday breakfast. Thanks to the mint left over from the previous evening, I discovered a perfect smoothie combination: fresh strawberries, yoghurt drink and fresh mint all mixed together were a delicious start of the new day.