March 02, 2008

blízká setkání třetího druhu / close encounters of the third kind

První v pořadí dnes přijde improvizační salát, co jsme před pár dny obědvaly s Lindou. Uplatnil se v něm zbytek rukoly, nějaká sušená rajčata, kapary, a navrchu směs vlašských ořechů a dýňových semínek posypaná parmazánem. Podávala jsem ho v dětských talířích, které jsem si přivezla od rodičů. Fialové a červené kachničky se zlatým lemováním ve mě vyvolávají rozporuplné pocity - stojí totiž kdesi na hranici mezi čínským nevkusem a melancholickou nostalgií po dětství prožitém uprostřed osmdesátých let.

Fist item of today's post is the improvised salad I had for lunch with Linda a couple of days ago. I made it using up some leftover rocket, veg, sundried tomatoes, capers, and topped it with a mix of walnuts and pumpkin seeds sprinkled with a bit of grated parmasan. I served in children's plates I picked up at my parents' place. The purple and red ducks with golden rim evoke a range of mixed feelings in me, standing on a borderline between genuine Chinese kitsch and melancholic nostalgia for a childhood spent in the midst of 1980s.



Zadruhé dva obrázky ze včerejší pozdní snídaně. Pro léčbu kocoviny pořízené u Voka na oslavě Piněcích třicátin jsme se Zrzu použily jednak bio muesli s bílým jogurtem a sušenými meruňkami a švestkami, a jednak klasický kefírový shake s banány. Já ho samozřejmě pila, jak jinak, z kraví skleničky, co mi krávy nadělily k narozeninám. Po snídani si obě zrzky prohlížely knížku, ze které pochází návody na naše nové plyšové kamarády.

Second come two pics from yesterday's late breakfast. To sort out the hangover acquired the night before at Piňa's birthday party, we selected some organic muesli with white yoghurt and dried apricots complemented with my staple banana shake. After breakfast, the two ginger beauties browsed through the book from which come our new soft friends pictured in the previous post.

snídaně pod kraví supervizí / your breakfast is being closely supervised



za Zuzanou doporučuji pozornosti Čerstvě Umytá Okna (já to nebyla) / Notice the Shining Clean Windows behind Zuzana (it wasn't me)



A večer přišla další dámská jízda. Snědly jsme neuvěřitelné množství sushi, ke kterému jsem tentokrát připravila i miso polévku s řasami a tofu, pobavily se u klipů Kelly Family i u ježka, co papá.

Last night came another scheduled girl's party. We consumed extreme amounts of sushi, this time with genuine miso shiro, and apart from drinking, we had fun with Kelly Family clips and with a hedgehog eating (thanks, YouTube).







Zavedení rezidentských parkovacích zón pro Prahu 7 nám pak pro dnešní ráno zajistilo báječnou podívanou. Zatímco jsme snídaly míchaná vajíčka s rakouským špekem, bavily jsme se s Magdou pozorováním odtahové služby, která se nám přímo před okny postarala o vůz nějakého nešťastníka, který evidentně není rezidentem naší městské části.

The introduction of resident parking zones for Prague 7 provided us with this morning's show. While eating eggs fried on speck brought back from my recent trip to Austria, we were entertained watching the vehicle removal service taking care of some poor soul's car parking right in front of our windows. Apparently, the owner wasn't a local resident.