November 07, 2008

S obrovským zpožděním, a jenom stručně: jednak pár kulinářských drobností, konkrétně gravlax, jedno indické kuře na mandlích a pomerančích, dále podzimní řepa zapékaná s fetou a bylinkami, a nakonec ryba v koriandrové marinádě chermoula doplněná grilovanou zeleninou.

At long last, and just briefly: a few culinary details, namely gravlax, one Indian chicken with almonds and oranges, some autumn-scented beets baked with feta cheese and accompanied by a simple salad, and, finally, chermoula-marinated fish with some colourful grilled vegetable.







No a krom toho ještě galerie z jedné zcela podzimní procházky podél Vltavy až na Libeňák - zaváněla nostalgií starých časů i podzimní melancholií. Následoval ale výlet do Íránu, kulinářského ráje, magické země malovaných dlaždiček a těch nejlepších hostitelů na světě. N na jeho zpracování budu potřebovat o něco víc času - proto prosím všechny (tři) pravidelné čtenáře o trpělivost! Foto níže je jen první malou ochutnávkou.

Next comes a gallery from a totally autumn walk scented with the nostalgia of days long gone, which took me from Stromovka along the river all the way to the Libeň island. Much more exciting trip ensued - I spent a few weeks in Iran, the food-lovers' paradise and the mystic land of painted tiles and the best people in the universe. I will need some time to process the whole experience, so be patient. The one picture below is to serve as a little tasting of things to come.

Libenak