ve čtvrtek jsem vařila pro kamarády. protože mezi strávníky se vyskytl jeden býložravec (pardon, vegetarián), nakonec šlo o ovocné a zeleninové hody. v první galerii je předkrm neboli hrušky na rukole s rokfórovým přelivem, druhá galerie představuje hlavní chod neboli lilky plněné mátovým kuskusem se sušenými meruňkami a semínky, třetí galerie pak ukáže závěrečný salátek z jahod, fíků a okurky. podle reakcí strávníků se večer vydařil, nejen díky dobrotám, ale i díky příjemné společnosti...
on Thursday, I prepared a meal for a few friends. Since one of the guests was vegetarian, the feast carried on the theme of fruit and veg. The first gallery features the starter, or grilled pears on a bed of rocket and topped with roquefort mousse, the second one shows the main course of aubergines stuffed with minty, fruity couscous, and the third presents the final salad of cucumber, strawberry and figs topped with light balsamico dressing. The evening was a success, not only thanks to the food, but in the first place thanks to the pleasant company...